Fire hurtige

Vi støder ofte på spørgsmål omkring vores research-rejser i Thailand. Hvad kunne I bedst lide, hvor er den allerbedste restaurant? Det er svært at give noget endegyldigt svar, og vi ombestemmer os ret ofte, men her er i hvert fald et bud på nogle af de ting, som har gjort indtryk på vores rejser.

Hvilken ret må man ikke gå glip af?
Christina: Soft shell crabs! Det er helt fantastisk, at man kan spise hele krabben med skjold, ben, kød og det hele. Og jeg elsker Trang-versionen med hvidløg og sort peber.
Sofie: Det må blive pad krapow, fordi den indkapsler hele Thailand. Jeg foretrækker den med kylling og et spejlæg med flydende blomme på toppen.

Hvilken ret er den mest oversete?
Christina: Det er khao kluk kapi. Den har en ret ’fisket’ smag, som sikkert skræmmer en del væk, men den fortjener en chance, for den er god.
Sofie: Det er den nordthailandske ret nam prik ong. Jeg elsker kombinationen af de friske, knasende grøntsager og den meget koncentrerede smag af dippen.

Hvad er din bedste madoplevelse i Thailand?
Christina: Jeg bliver vildt inspireret og taknemmelig, når jeg bliver inviteret til middag hos mennesker som kunstneren Nino Sarabutra. Tænk at få lov at sidde og nyde et verdensklassemåltid blandt smukke, smukke kunstgenstande.
Sofie: At sidde og spise plaa pao med lækker nam jim jaew på en bambusmåtte i en landsby i Isan sammen med Knight og hans familie.

Det troede jeg aldrig, jeg skulle spise…
Christina: En suppe med haletudser i. De aromatiske urter gjorde det dog til en god oplevelse.
Sofie: Larver i bikage, men det smagte virkelig godt.

Leave a reply